tisdag, april 06, 2010

Egen hemsnickrad politisk korrekthet

Miljöpartiet i Härnösand har beslutat sig för att kvotera in invandrare på sina vallistor. Tydligen är etnicitet viktigare än själva politiken. Intressant synvinkel och ger också en fingervisning om hur viktigt man anser själva politiken och sakfrågorna vara. Med andra ord väger detta lätt som en fjäder och etnicitet betydligt tyngre.

"Ytterligare en fråga gäller Miljöpartiets val att ha en varvad lista – alltså 50/50 i fördelningen mellan svenskar och invandrare – då invandrarnas andel av befolkningen snarare ligger runt en femtedel. Betyder det att man vill diskriminera etniska svenskar? Eller betyder det att Miljöpartiet strävar efter en befolkningssammansättning enligt den formeln?"

Man suckar och undrar hur sjutton detta parti kan anses vara lämpligt att samregera med? Det här måste ju ändå få Mona Sahlin att fundera på om hon verkligen har gjort ett bra val - vilka är egentligen värst: Miljöpartiet eller Vänsterpartiet. Båda två har ju sina egensinniga karakteristika och det är ju egentligen upp till var och en att avgöra vad man står ut med.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

mona sahlin ska inte regera överhuvudtaget.

Göran Hådén sa...

Kvotering är inget mål, utan ett i nuläget bra medel för att bidra till att de bäst lämpade får uppdrag. Har bloggat om det på http://hallplatshaden.wordpress.com/2010/04/03/randiga-listor/

Vilket liv sa...

Göran:
Intressant inlägg! Jag är dock fundersamt till kvotering enligt etnicitet - för mig balanserar man då på gränsen till diskriminering! Att endast tillåta någon annan med annat etniskt ursprung än svenskt att kandidera (eller stå på randiga listan). Gör mig mycket betänksam!

Att ha varannan-damernas tillåter än större mångfald då man inkluderar fler män och kvinnor än om man endast gick efter etnicitet.