tisdag, april 06, 2010

Botgöring - Reningsprocess - Syndaförlåtelse


Ropen skalla - botgöring för alla! Den svensk katolske biskopen Arborelius säger att han vill att den Katolska kyrkan genomgår en reningsprocess. Eller ska man kanske säga Botgöring?! Det vore verkligen på tiden att man börjar ta det här på allra största allvar. Nu har det tydligen kommit ut en slags beredskapsplan:

"– Ingen kyrklig befattningshavare ska vara ensam i ett rum med en minderårig, säger Arborelius i sitt kontor i Stockholm, där hans oljemålade företrädare blickar ner på oss från väggarna.

Övergrepp bör polisanmälas, säger han, och kyrkan har en särskild kontaktperson för övergreppsärenden."


Det kanske är dags att inse att Katolska kyrkan inte ska ha något med minderåriga att göra? Det tror jag är den rätta och enda vägen att gå - i alla fall tills man har rannsakat sig själv och genomgått sin botgöring eller reningsprocess.

"Sexövergrepp på barn sker i många miljöer, säger han, men medger att vissa risker kan förknippas med kyrkan.

– Man kan inte utesluta att personer som kämpar med en sådan här läggning söker sig just till kyrkan i tron att de kan få hjälp av Gud och i den miljön, men i stället blir det tvärtom.

Han tror inte att celibatet undertrycker böjelser och främjar läggningen.

– De flesta övergrepp begås ju i familjer av människor som inte lever i celibat."


Hur som helst måste något drastiskt ske - katolska kyrkan har fått en pedofilstämpel på sig och den kommer inte att tvättas bort i första taget.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Det finns ingen förlåtelse, endast genomförd handling. Det finns ingen förlåtelse, det finns endast ej genomförd handling. Det finns ingen förlåtelse, det finns endast tänkta tankar.
Så hård kan man vara.
Är dessa övergrepp någon form av Illuminati eller frimurartradition där några präster försöker bortförklara sina övergrepp med att det är någon form av initiering till den tvekönade gudens förlovade land?
Tveklöst är ju att präster begår övergreppen.
De beter sig i normalfördelningskurvans 97e percentil och över. Där det är ren maktutövning och utsugande som flödar. Där man vet hur fel det är, men ändå kan man inte hålla impulsen. Likt Bush som inte kunde hålla sig att skicka soldater att dö och döda.
Det är en farlig lek att leva celibat eftersom man försöker hålla igen den biologiskt nedärvda könsdriften, vilket tydligt får katastrofala konsekvenser. Gång på gång. Skyddade av pedofila dignitärer, jurister, präster, poliser med flera. I 97e percentilen lurar de.
Det finns ingen förlåtelse, endast stoppade handlingar.
Det finns ingen förlåtelse, endast förändrade tankar.
Det finns ingen förlåtelse, endast förändrade impulser.