fredag, april 02, 2010

Frihet

Den terrorist stämplade gerillan FARC i Colombia har släppt en utav sina fångar, Pablo Emilio Moncayo, som har suttit fången hos dem i hela 12 år!
Egentligen finns det inga ord för hur illa jag tycker om dessa terroristorganisationer som kidnappar och skadar oskyldiga människor. Hoppas att FARC nu väljer att släppa alla sina fångar snarast och inse att de måste lägga ner sin väpnade terrorism.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oskyldiga människor? Colombia har befunnit sig i inbördeskrig sedan 1950-talet. Det råder fullt krig mellan stat, paramilitär och gerilla. M. var soldat och visste mycket väl vad han gav sig in på när han gick med i armén. Oskyldig är man bara om man inte är delaktig i det hela.

MVH
Sofia Hernández, Stockholm.

Anonym sa...

Sofia:
Man kan alltid diskutera vad oskyldig i det här sammanhanget är. Båda sidor har självklart blod på sina händer.
En stor skillnad är att den colombianska statsmakten och därtill armén är internationellt erkända och därmed legala. Farc däremot är klassad som terroristorganisation och genom att kidnappa oskyldiga människor - civila eller soldater - och låta dessa vara fängslade i åratal utan att anklaga dem för något brott eller ställa dem inför rätta (För vilket brott i så fall? För att de inte sympatiserar med Farc?) är aldrig acceptabelt.

Anonym sa...

Men militären sammarbetar med paramilitära organisationer och har de senaste 10 åren när man tryckt tillbaka gerillan samtidigt slaktat 10-tusentals civila. Att bli upprörd över en kidnappad militär i det läget känns lite löjligt

Vilket liv! sa...

Oavsett vad man tycker om de olika fraktionerna i landet så är det aldrig ok att kidnappa enskilda individer och hålla dessa tillfångatagna under flera år - och just det här fallet i hela 12 år!

Tänk om någon skulle kidnappa dig - bara för att de inte gillar din arbetsgivare - och sedan hålla dig fången ute i bushen under många år?!

Ska någon hållas fängslad så krävs det en rättegång som utdömer ett straff - det ska inte en politisk organisation göra.