lördag, april 17, 2010

Vem tror du att du egentligen är?

Jag får mig ett gott skratt när jag läser att en man (en pappa) har anmält tidningen Föräldrar och Barn till DO för att enbart ha adresserat reklam till mamman i familjen. För jag tycker nämligen att tidningen gör helt fel och pappan gör helt rätt. Dessa så kallade föräldratidningar utger sig för att vara för båda föräldrarna och för hela familjen (ibland vill de även få in far- och morföräldrarna i sin Bullerby-bild av föräldraskapet) men faktum är att de mer eller mindre skiter i pappan. De borde helt klart istället kalla sig för Mamma-tidningar!

Jag har själv läst både Föräldrar och Barn, Vi Föräldrar och Mama under min tid som småbarnsförälder. Och alltid varit lika förundrad över vilken bild de gav av föräldraskapet och jämställdheten. Alla tidningarna känns oerhört Mamma-Barn fokuserade och lämnar inte utrymme för att låta Pappan ta en del.

Liksom stelbent konservatism i svensk tappning - typ självklart ska man ha ungarna på dagis och förverkliga sig själv men du ska också vara den bästa älskarinnan och fixa den bästa middagen och ställa upp för din partner osv.....

Med tanke på att man vill att papporna tar ut halva föräldraledigheten och att vi då därmed lever upp till devisen - jämställt föräldraskap - så borde det ju också i rättvisans namn finnas Pappa-Barn tidningar, eller hur?

Inga kommentarer: