onsdag, juni 23, 2010

Frihet och Livskvalité

Husvagns- och campingsemester! Ett älskat hat- eller skämtobjekt?! Må så vara men för mig och min familj betyder husvagn och camping FRIHET! Vi är helt fria att ta dagen som den kommer och att kunna åka vart vi vill beroende på vad vi vill uppleva.

Under många år (innan vi fick barn) var vi hängivna tältare. Vi tog sikte på bra vandringsområden och styrde kosan dit och fick fantastiska upplevelser och semestrar.

Efter några år så tröttnade vi dock på att sova i sovsäck och laga mat på stormkök och började istället att se oss omkring efter något lyxigare. Vi fastnade för en husvagn - vår allra första sådan - och tyckte det var helt fantastiskt med en sådan lyx! Tänk att efter en dag uppe i bergen kunna laga till en hyfsad middag på gasolspisen och kunna korka upp en flaska (kallt) vin till middagen. För att inte tala om att kunna gå på toa inomhus mitt i natten och inte behöva sprinterspringa vid ösregn.

Nu när vi har barn har vi fortsatt vårt utforskande av Europa. Vi reser hit och dit och ungarna tycker det är lika roligt som oss. För dem betyder husvagnen att de kommer att få se något nytt och träffa nya kompisar.

Så som vanligt så här inför semestertider så ligger kartan på bordet och vi kikar och kan inte riktigt bestämma oss för vart vi ska åka i år. Men som alltid så vet vi att vi inte behöver ha en semesterplanering klar innan vi åker - för vi har ju huset med oss och styr kosan precis vart vi vill. Frihet och livskvalité i allra högsta grad!Läs även andra bloggares åsikter om , Friluftsliv, , , , ,

2 kommentarer:

Nathalie sa...

Håller med dig hundraprocentigt - husvagn är frihet! :) Håll oss uppdaterade om vart det bär av i sommar...

Vilket liv! sa...

Javisst, är det härligt med husvagn?! Än så länge vet vi att det blir någonstans i Europa vi ska till - men vart? Det är frågan :-).