söndag, juni 27, 2010

Gud applåderar ny strategi


Abortmotståndarna har insett att de inte kan få sin vilja igenom - nämligen att upphäva kvinnors rätt till sin egen kropp (och själ) och införa abortförbud. Nu har ett politiskt parti på den högerkonservativa skalan i Italien planer på att införa en så kallad Antiabortpeng! Dvs. den kvinna som inte väljer abort har möjlighet att få ekonomisk ersättning under ca 18 månader. Och vi pratar inte om några höga belopp - nix, ynka 2400 kr/månad. Och vem kan försörja ett barn eller en familj på det? Men Vatikanen applåderar högt och förtjust. Som alltid - för de behöver ju inte ta något ansvar - som alltid.

Ibland kan jag bara inte låta bli att undra om vissa politiker är fullständigt galna eller rent utav sagt dumma i huvudet. Majoriteten av de kvinnor som överväger en abort - har gjort eller - gör den bedömningen att deras livssituation inte möjliggör att de får barn just nu. För det är ju precis det som det handlar om - en kvinna väljer ju inte abort om hon tycker att hon har en rimlig möjlighet att ta hand om sitt barn. Hon väljer ju abort för att hon inte har det! Religiösa högermonster är bland det värsta en kvinna kan råka ut för. I deras tankar, värderingar och åsikter och kanske allra främst i deras världssyn så ryms inte självbestämmanderätt för kvinnor.

Religion går aldrig hand i hand med jämställdhet och jämlikhet. Religion handlar alltid om att någon anser sig ha mer rätt än den andre och därmed rätten att förtrycka och förringa. Och i just abortfrågan är det Kvinnan som är den utsatta och som religionens män (och förvisso även kvinnor) vill kväsa.


Läs även andra bloggares åsikter om Kvinna, Religion, , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag blir inte bara arg på de män (oftast män) som kommit på idén utan också arg på de fäder till barnen som inte tar sitt ansvar. Dels är ju inte 43 000 kr någonting för en familj, utan blir bara ett kortsiktig politiskt fjäsk, dels drar man inte in fäderna i systemet vilket ännu mer gör allt till en kvinnofälla. Ska det till pengar för att hjälpa familjer skall det inte vara villkorat till abort - vilket är en ansvarslös religiös idé, dels om man genomför idén måste den vara så utbyggd att den hjälper de kvinnor som går med på idén att välja den hjälp just de behöver oavsett det handlar om bostad, utbildning, mamma-barn-pengar eller familjebidrag.

Bäst, dock, är att släppa idén helt - säger jag både som kristen och abortmotståndare - låt mamman (och pappan) hålla i det mest lämpliga beslutet själva utan mutor!!