söndag, juni 27, 2010

All Time High

är vad campingbranschen tror på i år - igen! Förra året var ju ett toppenår och likaså året dessförinnan. Och i år tror man alltså att det kommer att bli ännu bättre.

För mig som älskar campinglivet - vare sig det är med husvagn eller tält så låter det som ljuv musik i mina öron. Det måste ju innebära att fler och fler människor har funnit att just campinglivet är precis sådär härligt och fritt som det kan bli.

Det som står ganska högt upp på min önskelista är dock att campingarna tar itu med en avart som finns på en hel del campingplatser - nämligen att vissa säsongscampare försöker få sina tomter att likna sommarstugeområden! De bygger in husvagnen med altandäck och sedan sätter de staket runt "sitt" område eller tomt. Vissa har till och med rabatter och planterar små träd!

Jag tycker det här är helt sjukt och detta är något som borde sättas stopp för på en gång. Om man nu har en sådan önskan om en stuga med en liten gräsplätt - skaffa en kolonilott då! Men låt campingplatserna vara just campingplatser och inte några säsongsgästers förtäckta önskan om en liten sommarstuga.

Varje gång när vi är ute och campar och jag ser de här avarterna så påpekar jag ALLTID för receptionen att jag tycker det ser jättefult ut med dessa nästan mer eller mindre inbyggda vagnar. En del tar till sig mina synpunkter medan andra bara rycker på axlarna. Jag vet ju helt klart vart jag inte åker igen....

Jag vet att det inte bara är jag som tycker så här utan många campare som använder husvagnen till vad den är till för - att vara ute och rulla - tycker likadant. Jag tycker det är dötrist att komma till camping med många säsongare där de flesta har byggt in sina vagnar med altandäck och frukost terrasser till förbannelse. Inte snyggt och inte roligt!

Jag hyllar er campare som är ute och rör er nu under sommaren och upptäcker Sverige eller andra länder. Tänk på vilka härliga minnen ni tar med er hem!
Läs även andra bloggares åsikter om Camping, Husvagn, , , , ,

2 kommentarer:

Stina Hallgren sa...

du har inte tänkt på att alla kanske inte har råd att köpa ett sommarställe? i sådana fall så är husvagnen ett bra komplement! men jag håller med dig om att det ser ganska fel ut. antar att enda sättet att du ska slippa se dessa säsongare är att de får ett eget område på campingen avsatt för dem... skulle du kunna leva med det?

Vilket liv! sa...

Det handlar inte alltid om pengar - en husvagn kan idag kosta mer än en sommarstuga!

Nej, jag tycker det handlar mer om att man vill ha sommarstugelivet på en campingplats vilket jag verkligen inte tycker är ok!

Är själv medlem i Caravan Club och vissa utav deras campingplatser ser idag ut som förtäckta sommarstugeområden med endast ett fåtal gästplatser utspridda mellan säsongsplatserna.

Och om det nu är så att man helst av allt önskar sig en sommarstuga men inte har råd med det utan istället blev det en lite billigare husvagn så är det ett val man har gjort. Man kan alltid önska sig något men samtidigt accepera det man får...En campingplats är och bör förbli en campingplats!