onsdag, juni 30, 2010

Sitta säkert i bilen

Vi har gått och grunnat ett bra tag nu på om det inte var dags för Lillan att få en ny bilstol. Hon har just nu en Britax Two way plus och den är väl helt ok. Kanske fungerar den aningen bättre som bakåtvänd än som just framåtvänd.

Problemet som vi ser det är att när hon sitter i stolen och slumrar till så får hon inget stöd för huvudet utan det liksom bara "hänger och slänger" om jag säger så. Storebror har däremot en Britax Adventure som ger ett jättebra stöd för huvudet. Han brukar luta huvudet mot nackstödet och slappna av och kika ut genom rutan. Det funkar hur bra som helst.

Men som sagt så är Lillans stol inte optimal för henne just nu utan vi kikar på nåt liknande som Lillen har. Alltså var det till att bege till barnaffären och kolla på bilbarnstolar - massor av märken, varianter osv. Vi har alltid haft Britax till barnen och trivs bra med det märket. Och alltså blev det till slut en Britax - igen.

Lillan kommer att få en Britax Kid Plus som är väldigt lik den stolen som Lillen har. Skillnaden (som vi fattar det) är att sittdelen är lite mer vadderad, man kan justera bredden på sitsen, den har inga mugghållare och den går faktiskt att att använda som sittkudde genom att ryggdelen tas loss. Det finns säkert en hel del andra finesser på stolen som jag har missat att nämna men hur som haver så verkar det vara en bra och rejäl stol! Utprovning ska ske så snart som möjligt så att hon hinner vänja sig i god tid innan semestern.Läs även andra bloggares åsikter om Barn, Trafiksäkerhet, , , , ,

Inga kommentarer: