söndag, augusti 22, 2010

Returning home

Jaha, nu är det över för den här gången. Semestern är nästan slut och vardagen står för dörren. Det som är så skönt med semester och ledighet är möjligheten till det spontana - att inte behöva planera för varje dag eller minut. Utan istället kunna ta dagen som den kommer och vad man känner för.

Vår semester har varit precis sådär lagom planerad. Vi visste på ett ungefär vart vi skulle vara i mitten av semestern. Däremellan var det lite halvblankt. Vi hade lite tips och idéer på olika trevliga ställen men inget var helt bestämt. Roligt och spännande med andra ord!

Ibland är vi dock lite för godtrogna och tror att vi kan göra saker med hela familjen som vid lite mera eftertanke kanske bör vänta ett par år. Vi hade t ex tänkt att verkligen göra Berlin. Mmm, men egentligen så är det inte så där superlämpligt med två småttingar i familjen. Nog för att femåringen har varit jätteduktig och knallat runt och gått väldigt mycket i sommar men att göra en storstad är nog för mycket även för honom. Därför har vi nu bestämt oss för att lägga storstadssightseeing på is tills ungarna blir aningen större.

Som tur är finns det ju så otroligt mycket mer att se ute i Europa än bara storstäder, t ex fantastiska naturupplevelser som inte kräver alltför mycket av ungarna och som vi allihopa älskar. Under den här semestern har vi sett fantastiska vattenfall, vacker natur, åkt på små slingriga alpvägar högt uppe bland bergen, besökt en stor dammreservoar och tittat ner för dess väggar - 200 m högt. Förutom allt det här så har vi även haft en fantastisk dag på Hannovers Zoo. Vi har bl a sett isbjörnar, noshörningar, flodhästar, elefanter, orangutanger, gorillor och klappat pelikaner.

Om vi nu, än så länge i allafall, inte kan göra storstäder som t ex Berlin så håller vi oss till att besöka mysiga mindre tyska städer och byar. Strax utanför Hannover ligger t ex Celle som vi tyvärr bara gjorde en kortvisit till pga riktigt regnväder. Av det lilla vi hann se så är det här absolut en stad vi vill återkomma till!

Nu börjar planerna och tankarna fara iväg inför nästa års semester. Lite tankar har vi - t ex sydvästra Tyskland med besök i Trier, Moseldalen, södra Kroatien med Split och Dubrovnik. Vad det sedan blir - vart vi tar hän - kommer att bli spännande att se.


Läs även andra bloggares åsikter om , Camping, , , , ,

Inga kommentarer: