lördag, juli 23, 2011

Coola badet

Det kan man lugnt säga om Tropical Islands utanför Berlin. Vi tillbringade två intensiva heldagar på äventyrsbadet och hade fantastiskt roligt varenda minut vi var där. Jag tror nog inte att jag har varit så här välbadad på många år!

Det är svårt att beskriva hur det ser ut mer än att det är riktigt stort! Tropical Islands ligger på ett gammalt militärområde - på ett stort flygfält med flygplanshangarer utspridda lite här och där. Man kan nästan tro att det ska komma ett flygplan och landa när som helst!

Det är inte så fasligt dyrt inträde - kostar ungefär som inträdet på Astrids Lindgrens värld i Vimmerby. Vid incheckningen får alla varsitt armband med en liten "plupp" på och som är laddad med max 150 euro (för vuxna) och med max 35 euro (för barn). Det är ett smidigt sätt att betala för mat och dryck (eller för annat för den delen också) och man slipper bära omkring på plånbok och väska. Jag tyckte inte att det fanns någon risk för att man så att säga förköpte sig eftersom du ser vad allting kostar. Sen får man ju också kvitto vilket gör det än lättare att hålla koll på pengarna.

Det fanns flera badställen, bl a Söderhavet med en härligt vit sandstrand. Vattentemperaturen låg på behagliga 26 grader. Sen fanns det också Lagunen med bl a vattenfall och fors. Även här var det varmt och gott i vattnet - 26 grader.

Blev man trött på badandet så fanns det ett stort lekland för barnen och shoppinggalleria för föräldrarna.

Något som vi inte provade var deras stora Wellness och Spa Resort. De gjorde reklam för flera olika typer av behandlingar och erbjöd egna fina pooler och olika typer av bastu. Det får nog bli till att testa på nästa gång...

Med tanke på att badet är öppet dygnet om, varje dag, året runt så är det nog så viktigt att det finns varierande saker att göra och som passar för alla besökare.

Vi tyckte det var ett jättehärligt ställe och åker gärna tillbaka om ett par år eller så. Tropical Islands håller på och bygger till ytterligare några spännande attraktioner och det ser vi fram emot att prova på när vi åker dit nästa gång!


Läs även andra bloggares åsikter om
,
,
Inga kommentarer: