söndag, juli 24, 2011

Slott och trädgårdar i Potsdam

Vi älskar att vara ute och resa med husvagnen på kroken. Vi brukar ställa oss på en campingplats och ha den som utgångspunkt för nästan alla våra upptäcksresor.

Nu när vi bara var 6 mil från Berlin passade vi på att besöka Sanssouci i Potsdam. Det är en fantastisk samling av slott och trädgårdar som ligger inom ett och samma område och där själva slottet Sanssouci är Fredrik den Stores paradslott och kronan i juvelen.

Vi tillbringade en heldag med att gå omkring och bara njuta av fantastiskt vackra slott, byggnader och trädgårdar. Det är så synd att det knappt finns något som helst liknande i Sverige. Det kanske bara är Sofiero som kan mäta sig med de europeiska slottsträdgårdarna. Tror inte att det finns något annat i Sverige (eller i Skandinavien) som kan mäta sig med det som vi ser ute i Europa.

Efter en heldag med att gå omkring och upptäcka Sanssouci så kan vi konstatera att vi inte hann med allt. Vi har bestämt oss för att komma tillbaka och se det vi som vi inte hann med och dessutom vill vi också se själva Potsdam. Sedan vill vi såklart också se Berlin itself men det får nog vänta tills ungarna blir lite större så att vi verkligen kan njuta av det som en storstad som Berlin kan erbjuda.


Läs även andra bloggares åsikter om
,
,
Historiesajtens blogg skriver om Sanssouci.

Inga kommentarer: