fredag, juli 29, 2011

Spreewald kallas för Tysklands Venedig

Vi gjorde ett par besök i den jättemysiga staden Lübbenau som ligger ca 10 mil söder om Berlin. Det är här som man verkligen kan uppleva Spreewalds fantastiska vattenvägar och den lilla staden kallas för Tysklands Venedig.

Här är vattenvägarna ortsbornas transportvägar och nästan varje hus har en egen parkeringsplats för hushållets båtar. Man använder sig av långa flakbottnade båtar och man står upp och stakar sig fram. Förr i tiden kunde dessa båtar lasta stora mängder varor men nuförtiden är det istället stora skaror av turister som njuter stillheten och lugnet på vattenvägarna.
Vi hyrde en fyrmanna kanot och paddlade runt på de olika kanalerna under dryga halvdagen. Det var en fantastisk upplevelse och ungarna tyckte det var hur spännande som helst. Det var mycket lättpaddlat och dessutom bra skyltat så att man vet vart man ska (även om vi fick med oss en karta över området från kanotuthyraren). Vi hade en fantastiskt rolig dag och kände att det här absolut är något som vi vill göra mer av.


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Inga kommentarer: