tisdag, augusti 02, 2011

Hjulen rullar på

Det är glädjande att läsa att åtminstone ett svenske storföretag, ABB, har börjat nyanställa i större mått än tidigare. Företaget har fått en stororder som rör en vindkraftsparker i Nordsjön. Det är intressant att se att det handlar om industri och förnyelsebar energi och att det är kanske en fingervisning om var nånstans det är på väg.

Hur mycket mer kan serviceindustrin utvecklas och utökas? Troligtvis finns där en stor utvecklingspotential men på längre sikt. Sektorn kanske också är mindre känslig för stora svängningar i ekonomin än vad industrin är. Eller så blir det större gehör i media när ett eller ett par större företag varslar än när många småföretag gör detsamma. Det låter ju värre i folks öron när t ex ABB för några år varslade flera hundra anställda än om Stinas städ varslar 5 anställda. Men om det är flera småföretagare i samma situation som Stinas städ så innebär ju också det att många eventuellt blir av med jobben men som sagt det syns och hörs inte lika mycket om det....

Det är bara att gratulera ABB att företaget går bra. För det är ju egentligen bara att ha i minnet - ett företag är inget utan sina medarbetare!



Läs även andra bloggares åsikter om
,
,

Inga kommentarer: