söndag, september 18, 2011

Vi har köpt en surfplatta

Efter en hel del tänkande och funderingar kring vad vi vill ha så har vi nu bestämt oss. It´s a done deal!

Istället för Nintendo DS till ungarna har vi idag köpt en vit iPad 2 till familjen. Den är tänkt att bli vår spelkonsol för både stora och små. Nu har vi bara testat den i knappt en dag men än så länge uppfyller den våra förväntningar med råge. Lillen spelar actionspel och Angry Birds. Lillan kör också fågelspelet och olika ritprogram. Jag spelar Wordfeud och läser e-böcker medans maken surfar och kollar på film.

Vi köpte en iPad med wifi/3 g eftersom vi vill ha friheten att kunna köpa till simkort för surfmöjligheter när vi är utomlands. Det är trist nog inte alla campingar som erbjuder wlan. Men vi tycker också att det är praktiskt att ha 3 g när jag pendlar eller när maken åker på sina tjänsteresor.

Det är en fräck användarupplevelse att använda iPad. Det flyter på otroligt bra och scrollningen är superb. Ingen av oss i familjen har iPhone utan vi är istället något av Androidfans. Men när vi kikade runt på surfplattor var det ingen utav Androidplattorna som föll oss i smaken, inte ens de med Honeycombe-versionen. Jämfört med iPad är känns de faktiskt nästan ofärdiga.

Ikväll ska vi sitta och utforska vår nya leksak lite mera. Leta efter appar för böcker och film. Och självklart ska det in lite nyttoappar också. Vi ska också försöka hitta de appar som vi har i våra Androidtelefoner som vi även vill ha till iPad:en. Kruxet med detta är bara att de inte alltid heter likadant i AndroidMarket som i Appstore. Men det är väl halva nöjet - att leta appar och försöka hitta guldkornen bland allt som finns i Appstore :).

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

2 kommentarer:

J. sa...

Det är verkligen ett bra köp, man förstår egentligen inte hur användbara surfplattor är förrän man har en själv. Så var det för mig i alla fall!

Vilket liv! sa...

Nu har det gått ett tag sedan vi köpte paddan...och vi är än nöjdare än när vi först köpte den. Den används dagligen av alla i familjen.
Ungarna spelar på den och använder en hel del pedagogiska program. Jag har den som min läsplatta och besöker biblioteket elektroniskt flera gånger i månaden.

VI har till och med blivit så förtjusta i Apple att jag har skaffat mig både en iPhone och en MacBook Air :). Och är bara så nöjd med produkterna!