lördag, augusti 18, 2007

Nedräkning på fullaste allvar

Idag är det redan lördag och snart slut på veckan. Det är (redan) den 18 augusti och för mig känns det som om det är nedräkning på gång på fullaste allvar.

Föräldraledigheten är snart slut och jag börjar jobba den 1 september. Det är ju inte långt dit alls, bara ca 2 veckor!!!!Det känns lite pirrigt i magen att komma tillbaka till jobbet och med allt vad det innebär men det är väl som det brukar vara. En liten stund där och det känns som om du bara varit på en kort semester. Bara att sätta igång och vara produktivt på studs!

Men det är inte riktigt så illa som det låter för nu är det ju så att jag (och maken) kommer att få en mjukstart. Vi ska nämligen dela på föräldraledigheten - vi kommer att jobba 50% samt vara föräldralediga på 50%. Så gjorde vi också när Lillen var i ungefär samma ålder och det fungerade jättebra. (Rekommenderas varmt!!).

Det här sättet kräver ju en del flexibilitet av föräldrarna och även av arbetsgivarna men jag menar att det här är ett jättebra sätt för familjer att kunna dela på föräldraledigheten.

Man måste våga testa lite olika alternativ och och inte bara fastna i de gamla rollerna med heltidsledigheter.

Inga kommentarer: