tisdag, augusti 21, 2007

Äntligen Rätt Straff

Vad är det som får människor att begå bestialiska brott mot barn? Att våldta, kränka och förnedra ett barn är, enligt min åsikt, nog bland det värsta man kan göra som människa. Än värre är det om man har barnet boende hos sig och därmed kanske också har vunnit dess förtroende.

Det är ju högst ovanligt att en hög straffsats utdöms - men det är också på tiden att det görs! Det måste vara ett slut på daltandet med dessa kräk och dags för rejäla fängelsestraff. Sådana här människor ska inte komma ut efter endast ett par år och kunna skratta sin offer rätt upp i ansiktet. De här barnens liv har blivit tillräckligt ödelagda och jag hoppas verkligen att de får rätt stöd för att ta sig igenom det här.

Nu är det ju också riktigt beklämmande att rättens rådman inte delade åsikten att karln skulle dömas till ett rejält straff utan menade att bevisningen inte var fullt tillräcklig för det. Hon ville istället döma honom till villkorligt!!!! Man kan ju bli mållös för mindre!!!

Det kommer självklart att bli ett överklagande och det är bara att hoppas att domen står fast - grova brott mot barn ska alltid tas på största allvar och straffen utdömas därefter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

du har som så många andra dömt på hörsägen och vill inte låta vederbörande få sin sak prövad i högre instans - tur att sådana som du inte tillhör nämndemannakåren!

Anonym sa...

Vi måste få opinionen att reagera mot våld av barn. Sexbrott som utövats speciellt mot barn har utdömts med låga straff eller inga straff alls. Pga de detaljerade vittnesmålen är barnens berättelser trovärdiga. Vi måste ha bättre rättsskydd för barnen än än dom lagar och domarväsende vi har idag med tanke på resultatet av domarna!Med tanke på det är ett för lågt straff eller inget straff alls för den som är skyldig minst lika illa som att bli dömd för hörsägen!! Bu!

Anonym sa...

Det är intressant att konstatera att dels du, en glad amatör, och tre rådmän (också amatörer) är helt på det klara med att fälla och ge högt straff.

Men den som faktiskt är bäst insatt och jobbar proffesionellt med rättsfrågor, domare, hon vill inte alls ge ett så kraftigt straff.

Men så går det när känslor får styra. Barnsexbrott är ju per känslodefinition värre än allt annat. Till och med värre än mord verkar det som. När vissa mördare slipper undan med långt mycket kortare straff.

Vilket liv! sa...

Det är viktigt att komma ihåg att personen har blivit dömd i rättslig instans. Alltså är det ingen som kan påstå att han är oskyldigt uthängd av massmedia och dömd ohörd!

När det gäller sexualbrott har många tolkningar gjorda av "professionella" domare/jurister/åklagare varit under all kritik och lagen har på grund av detta också skärpts! Av den anledningen att folk inte har dömts till de straff som lagstiftaren tänkt sig.

I Sverige har vi en dålig tradition av att i många fall döma till alldeles för låga straff jämfört med andra länder. Det som ger hårdast straff är främst ekonomisk brottslighet. Däremot t ex grov misshandel (av t ex kvinnor och barn) bedöms ha låga straffvärden. Vilket är egentligen helt absurt!

Det återstår nu att se hur högre instans ser på domen.