söndag, augusti 12, 2007

Nynazister under Medeltidsveckan

Igår var jag och familjen i Arboga på Medeltidsveckan. I början var det frid och fröjd och vi njöt av att strosa runt på marknaden och kika på allehanda saker. Vi passade på att prova på lite bågskytte, köpa lite godis och glass och titta på gycklare m.m. Alltså en härlig utflykt för familjen.

Men sen tog vi oss en promenad nertill Arbogaån och vad hittade vi inte där???

Nationalsocialistisk Front, dvs Nynazisterna, hade politiskt torgmöte!!! Jag höll ju på att trilla baklänges av chock, alltså! Hur i h-vete kan de beviljas tillstånd för att hålla en politisk manifestation/torgmöte mitt under Medeltidsveckan??? Vilken stämning blir det inte då??? Vilket intryck får inte t ex ditresta turister?? Att Sverige är ett nazistvänligt land?! Nåt sånt betackar jag mig verkligen för!!!!

Jag såg inte till några som helst andra politiska partier/grupper och jag menar att det inte är rätt plats att föra ut några som helst extremistiskt/rasistiskt budskap under en Medeltidsvecka. Senare under dagen/kvällen blev det som vanligt också bråk och slagsmål!

Eftersom jag och min familj själva har utländsk bakgrund tog jag självklart illa vid mig vid att höra nazisterna skrika ut sitt budskap.

Tror inte att jag kommer att komma tillbaka till Arbogas Medeltidsvecka nån mer gång eftersom det av någon mycket underlig anledning verkar vara helt OK att låta nazisterna komma till tals under ett sådant arrangemang.

För när man ger dem tillstånd att skrika ut sitt j-vla budskap sänder man ju också ut budskapet att en hel del människor inte är särskilt välkomna till Medeltidsveckan i Arboga, eller hur?

Inga kommentarer: