söndag, september 30, 2007

Ett gott skratt förlänger livet

Nu är Iran ute och cyklar igen. Eller till och med sitter i sandlådan och kastar sand på omvärlden. Man ger igen med samma mynt men det är bara det att ingen tar dem på riktigt allvar utan snarare pekar finger och skrattar åt dem.

Efter att USA utpekat det iranska Revolutionsgardet som terrorister och därmed satt dem på terroristlistan och gjort det möjligt att frysa deras tillgångar, svarar Iran med att terroristklassa CIA och USAs armé.

Nog för att USA inte alltid har rent mjöl i påsen och att de helt klart lägger sig i saker som de inte alltid har med att göra samt att de agerar efter vad som passar dem bäst politiskt, så vill jag inte gå så långt som att kalla dem för terrorister. Vet inte riktigt om jag vill kalla Revolutionsgardet för terrorister heller, snarare religiösa fundamentalister som vill bevara en barbarisk och diktatorisk samhällsstruktur.

Tror dock inte att sista ordet är sagt i den här saken. Ska bli riktigt intressant och se vad som händer härnäst. Så länge både Iran och USA håller sig till verbala förlämpningar och fördömanden på papper så är läget lugnt. Men hur länge till?


Andra bloggar om: , , , ,

Inga kommentarer: