söndag, september 30, 2007

Rattfyllerister väljer bort vård

Att köra på fyllan är så dumt så det finns egentligen inga ord för att beskriva idiotin i det. Samhället kör informationskampanjer för glatta livet om hur farligt det är. Att medborgarna ska ringa polisen och anmäla om de vet om att någon med alkohol i kroppen har satt sig i en bil och kört iväg. Helt klart behjärtansvärt.

Men varför kan man inte köra dessa info.kampanjer parallellt med hårdare straff och obligatorisk vård? Hur svårt kan det vara? Vad är man rädd för egentligen?

Att rattfyllerister idag kan VÄLJA BORT vård eller inte (när de åker fast) är obegripligt! Det säger väl sig själv att ingen frisk och sund människa sätter sig i en bil påverkad av alkohol eller droger och kör iväg! Gör man en sån idiotisk sak så har man helt klart problem av ett eller annat slag. Alltså är man i behov av vård!

Blir man dömd för grov rattfylla så är det ungefärliga fängelsestraffet ca 2 månader. Vilket är ingenting med tanke på att man har kört omkring i ett potentiellt mordvapen - ett fordon! Kör man sedan ihjäl någon så är straffet inte mycket högre.

Jag tycker att om man har kört ihjäl en människa på fyllan så borde man åtalas för mord! Man har på eget bevåg satt sig i en bil som man inte kan hantera eftersom man är för berusad. Därför ska man absolut åtalas för mord och inget annat.

Blir straffen mycket hårdare och ligger högre upp på straffskalan, kanske i kombination med att bilen beslagtas, så kommer garanterat antalet rattfyllerister att minska på våra vägar. De som alla andra avstår från att göra saker när det känns i plånboken.


Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om fylleristerna väljer bort vård, så väljer jag bort deras frihet.

Om de vägrar arbeta av sin skuld så vägrar jag att föda dem. Den som inte vill arbeta, han skall inte heller äta. Enkla, klara, gamla regler.

Vilket liv! sa...

Helt klart måste något annat till än dagens straff och frivillighet när det gäller vård. Högre straffsatser är ett absolut måste.