lördag, september 08, 2007

Ny partiledare ger vind i seglen

Folkpartiet fick idag en ny partiledare, Jan Björklund. Yrkesmilitären som blev politiker och som idag kanske är symbolen för "kravliberalismen" inom partiet. Jag som inte är insatt i Folkpartiets "insidergrejer" fick ju en liten aha-upplevelse när det nu visar sig att det är olika falanger inom partiet som vill ha sin vilja fram. Det är den socialliberala mot den kravliberala som nu ska försöka samsas under sin nye partiledare.

Inte nog med att Björklund ska ena partiet utan nu ska han också försöka få till ett bättre arbete på jämställdhetsfronten. Det är helt klart något som Birgitta Ohlson kräver - hon har ju fått se hur partiet har gett efter för Kd när det gäller vårdnadsbidraget.

Mera fokus på jämställdhetsfrågorna är något som jag varmt välkomnar. Diskussioner om höjt tak för föräldrar som vårdar sjukt barn - ja tack; höjt tak i föräldraförsäkringen - yes, please, tredelad föräldraförsäkring - hurra, när blir det av?!

Det är alltid lika spännande när partier får nya partiledare. De kommer med nya politiska visioner och ambitioner. Låt det inte bara stanna vid pappersdokument utan låt det också bli mera "verkstad" av det hela.

Inga kommentarer: