lördag, september 29, 2007

Tycka fritt är rätt!

Ännu en gång går diskussionerna höga kring vad man ska få lov att publicera eller inte med hänsyn till vad religiösa fanatiker tycker och tänker. Jag blir faktiskt livrädd när jag tänker på att dessa människor har som mage att ställa krav på vad yttrandefriheten ska innebära. Att de kräver att jag och andra som inte delar deras åsikt inte fritt ska få tycka eller uttrycka oss - utifall att vi säger eller gör nåt som inte passar dem.

De kräver helt sonika att ha tolkningsföreträde på vad yttrandefriheten ska ha för innehåll - i Sverige!

Därför är det en befrielse att läsa SvD:s ledarskribent Paulina Neuding "...inget svar på frågan vad vi gör den dag vår uppfattning om vad som utgör ansvarsfulla publiceringar inte sammanfaller med den flaggbrännande mobbens i Lahore."

Författaren Henryk M. Broder talar om en ”Godzillalogik” bland europeiska debattörer – istället för att klandra totalitära strömningar inom europeisk islam kritiserar man hellre karikatyrtecknare och publicister. Skulden för bojkotter, protester och mordhot ligger på dem som har provocerat.

Är det så vi vill ha det? Offret anklagas för att ha försatt sig i situationen själv och kan därmed inte förväntas få någon hjälp från samhället.

För mig låter det faktiskt som en helt vanlig våldtäktsrättegång - där kvinnan får frågor kring sitt sexliv, hur mycket hon hade druckit, hur hon var klädd osv. Hon som har blivit våldtagen - får försvara sig och kränks på nytt i rättegångssalen. HON HAR SIG SJÄLV ATT SKYLLA!

Det är dags att vi säger ifrån och och klargör att yttrandefriheten gäller för ALLA - och att i den ingår också rätten att häckla och driva med religioner. Spelar ingen roll om religionen är Islam, Kristendomen, Judendomen, Buddhismen, Hinduismen m.m. Det är bara att gilla läget annars bör man kanske se om det är andra länder som passar bättre.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Här är en sansad kille som uttrycker sig mycket väl:
http://www.youtube.com/watch?v=nI5WoXpmPiM

Anonym sa...

Äntligen någon som fattat vad som är på gång!
Finns det verkligen någon som på allvar tror, att i synnerhet Islamister kommer att respektera andra människor, den dag de är tillräckligt många (vilket kommer att gå fort med den invandringen vi har i kombination med deras födelse-antal) för att ändra lagar mm. Det är ju ren logik och matematik.