lördag, oktober 20, 2007

Republikaner eller valfrihet

Jag har sagt förut och jag säger det igen - religion har inget i politiken att göra. Religionen exkluderar människor mer än den inkluderar. Att gå till val på lova att "tron" och Bibeln ska visa hur du ska agera är skrämmande. Vad är det egentligen för skillnad på amerikanska djupt konservativa republikanska väljare som röstar på den som är mest kristen, och en djupt troende muslim som också vill att religionen ska ha ett avgörande inflytande i politiken???

Ur min synpunkt är skillnaden inte särskilt stor utan det visar mer på likheter än på olikheter. Låt gå för att amerikanska högern kanske kommer i en glassigare förpackning med intoleransen mot oliktänkande och liberaler är detsamma.

Därför hoppas jag att det blir Rudy Giuliani som blir republikanernas presidentkandidat. Karln har ju helt klart uppvisat mänskliga sidor när han har försvarat rätten till abort och samkönade äktenskap. Det är uppenbart att staten New York har bland de mest liberala politiker i USA - oavsett partitillhörighet. Hoppas bara att det färgar av sig på nomineringsprocessen.


Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: