torsdag, november 29, 2007

Yes, Äntligen Klart

Idag är jag alldeles överlycklig, nästan lite salig. Äntligen har del 2 i vår Husletarjakt kommit till ett avslut. Vi har nämligen sålt vårt hus och kan nu helt och fullt koncentrera oss på det nya. En riktig wow-feeling om jag säger så! Det känns så härligt att kunna lägga allt det där med husvisningar, knasiga spekulanter, en riktigt mjäkig mäklare etc. bakom sig.

Att istället kunna blicka framåt och fokusera på vårt nya hus. Att istället kunna sätta sig ner och fundera på hur vi ska renovera; badrum, vilka tapeter och golv som ska in, börja planera för ett stooort och härligt nytt kök etc. Oh, vad skönt det känns att man kan släppa taget om en sak och nu gå vidare med det nya.

Jag sitter nästan varje dag och kollar in kök och badrum på Hemnet. Man kan få riktigt bra med tips där! Vi har också varit och pratat med några köksleverantörer "på riktigt" och det känns bara så spännande. Dessutom har vi också haft dit två byggfirmor som bl a ska lämna offerter på badrum, nya innertak i hela huset, nya väggar ska upp, gamla väggar ska ner . Väntar med spänning på vad det kommer att kosta. En kvalificerad gissning är att det inte precis är gratis....


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 kommentarer:

moppe sa...

Grattis. Nytt kök. Oj oj oj, det bästa köp vi gjort nästan. Ett år sen stod det klart, och sen dess är inte vårt hus bara vårt hem, vår borg, det är nu vår hem, vår borg och allas favorit-hang out!

Livet med ett bra kök är ett bra liv kan man enkelt säga såhär på fredagseftermiddagen.

Så till husförsäljningen igen då: Grattis!

Vilket liv sa...

Tackar så mycket! Det är väl lite så vi känner också - att köket är liksom där man är mest. Sedan vi fick barn för några år sedan så är vi nästan jämt i köket - vardagsrummet känns nästan lite övergivet.

Vi har kollat lite på Ikea och på Kviks kök och vi har väl några favoriter bland dem. Men vi ska kolla runt lite till.
Vad köpte ni för kök?

Så nu ser vi fram emot att få planera och drömma om drömköket.

moppe sa...

Vi gjorde ingen djup undersökning av leverantörer, vi har ett lite knixigt 30-talskök med en skorstensstock utstickande i ena väggen. När vi varit på 4-5 ställen (och fått en bra ritning hos Ikea) så träffade vi Puustelli (helt på chans att det blev dom). Dom hade lite special som passade oss (bla en assymetrisk hörndel med vikdörr, 80x90 cm - perfekt för oss). Att de kom hem och mätte i vårt gamla buckliga och olinjära kök var helt avgörande, precis som deras fastprisinstallation (som de säkert knappt gick runt på, med tanke på hur mycket snickaren fick såga om bänkskivorna där de fäste mot väggen).

Det blev mycket, mycket bra. Kostade inkl. montering ca 120' varav snickerier var 95'. Leveranstid och installationstid helt enligt deras offert. Som jämförelse; IKEAs motsvarande låg på drygt hälften, så Puustelli ligger väl på övre halvan av pris, men det är långt ifrån dyrast skulle jag tro.

Hade vi bott i ett nyare hus, med rätare linjer och mer modern grunddesign av köket, då hade vi nog tagit IKEA. Vi fick klockrena råd av IKEAS designer när vi var på besök.

Vilket liv sa...

Köket är ju oftast husets hjärta så det är jätteviktigt att man hittar rätt "kök" för köket om jag säger så. Och självklart vill man bevara den ursprungliga stilen på huset och kanske inte behöva slå ut väggar för att få räta vinklar och vrår.

Vi kommer att få ett standardkök med typ 60-40-40-60-skåp hela raden. Eftersom vi vill ha STÖRRE än vad det är idag så måste vi komma på en kreativ lösning på problemet....bygga ut lite grann, öppna upp mot allrummet...osv. Vi tänker och tänker....

Varit som sagt hos både Noblessa o Kviik för lite inspiration och kommer också be dem rita upp köket åt oss.

Har inte riktigt kläm på vilka Puustelli är...klingar lite bekant i bakhuvudet men inte så mycket mer. Måste kolla in dem på nätet...

Att köksleverantören kommer hem och mäter är nästan ett måste även för oss. Tänk om man har missat nåt rör eller så...

Tusen tack för info.