lördag, december 01, 2007

Kommuner leker polis

Nu har det väl ändå gått för långt?! Kommuner i runtom i Sverige betalar nu Mc-gängen för att flytta och man gör det genom att köpa deras klubblokaler till ockerpriser! Det är rent ut sagt för j-vligt att kommunernas skattepengar används till detta. Som om det inte finns andra områden inom kommunen som är i så mycket mer behov av dessa pengar än några skitstövlar

"2003 hyrde mc-gänget Outlaws en tom flyghangar vid ett sportflygfält utanför Storvik i Sandvikens kommun. För att bli av med Outlaws köpte kommunen hangaren för 1,3 miljoner kronor" Vidare försökte Outlaws kräva kommunen på än mer pengar "I samband med köpet betalade kommunen även 200 000 kronor till Outlaws för bland annat ombyggnader och flyttstädning, skriver Gefle Dagblad.- De krävde oss på betydligt mer pengar, men vi betalade bara för det som de hade kvitton på. Vi var tyvärr skyldiga att betala eftersom vi hade utnyttjat kommunens förköpsrätt, säger Stefan Hedin"

Mc-gängens och andra kriminella nätverks förehavanden är helt klart en polissak. Därför bör polisen också ha rätt metoder för att jobba mot dem och också ha lagstiftaren med sig. Det är inte kommunernas uppgift att försöka hålla dem stången på något sätt.

Visst ska de låta bli att hyra ut lokaler till dessa kriminella nätverk men det är också allt. Men sen är det upp till polisen att upprätthålla lagen. Det är dags att vi slutar upp med att låtsas som att vi har en bra lagstiftning mot dessa gäng och nätverk för det har vi inte ännu. När kommer riksdag och regering att ge polis och domstolar verktygen för att verkligen kunna bekämpa dem?


Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: