lördag, december 22, 2007

Religion kan tolkas som politik

Det meddelas nu att Tony Blair, Storbritanniens förre premiärminister, har konverterat till katolicismen. Hans fru, Cherie, är katolik sedan länge och att Tony själv är troende är känt sen länge. Men nu är det tydligen läge för att ändra inriktningen på religionen - från Anglikanska kyrkan till konservativa Katolicismen.

Tony var tydligen känd för att ibland ändra åsikter efter vilka politiska vindar som blåste...gäller det även för religionen, månntro???


Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer:

kyrksyster sa...

Premiärministern måste vara medlem i Church of England. Men det har varit känt länge att Blairs sympatier finns hos katolska kyrkan.

Nu var han väl fri att gå över. Men visst kan man om man vill ha åsikten att han skulle avstått från att varit premiärminister och konverterat tidigare.
Eller att han skulle lojalt fortsatt vara anglikan...

Men vi har väl alla våra bevekelsegrunder...

Vilket liv! sa...

Visst har Blair länge varit känd för att ha sympatier för katolicismen. Att han inte har konventerat tidigare beror nog mer på att han varit orolig för väljaropinionen än någonting annat.

Premiärministern har alltid haft rätt att själv välja vad han/hon vill tillhöra för religion. Det är Drottningen (likväl som vår kung) som måste tillhöra statskyrkan.

"There has never been a Roman Catholic prime minister of Britain, although there is no constitutional barrier to such a move."

Anonym sa...

Att Blair nu konverterar till en annan religion förklarar varför han gick med i kriget i Irak.
(Religionskrig som vanligt)!!

When will they ever learn??

Anonym sa...

Well he is brave to make a wise move in a crazy modern world.

Good man Tony stand up for what you believe in!