onsdag, december 12, 2007

Ärlighet varar längst

Tycka vad man vill om regeringens politik när det gäller Försäkringskassan och hur de ska hantera sjukskrivningar. Det som är det mest intressanta i den här frågan är faktiskt att styrelseordföranden, Inger Efraimsson, väljer att avgå då hon inte kan stå för regeringens politik som hon är ansvarig för att implementera!

Det kallar jag faktiskt för rakryggat! Att avgå när man själv känner att man inte kan stå för något istället för att jamsa och fjäska med bara för att få behålla en tjusig titel och en hög lön. Det borde finnas fler av hennes kaliber inom statsförvaltningen men tyvärr verkar hon vara av en väldigt sällsynt stam...

Jag tänker bl a på Arbetsmarknadsverket som verkligen har fått genomgå en massiv förändring sedan valet. Dess generaldirektör, Bo Bylund, är ju en gammal sosse och han verkar då inte ha några som helst problem med att göra helt om. Dessutom verkar han leda myndighetens omorganisation (påbud från regeringen) med stor entusiasm.

Hm, kan bara inte låta bli att undra hur sådana här människor är funtade....att alltid gilla läget - "nu är det så här fantastiskt bra" och två år senare "nej, men nu gör vi så här och det är ännu bättre...". Hallelujastämning för mindre vill jag påstå.

Men nu kommer Erik Åsbrink in i leken - den ultimata kappvändaren som inte verkar ha något emot att i alla frågor tycka politiskt korrekt.


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

8 kommentarer:

Peter A sa...

Spännande, Inger är rakryggad när hon avgår och Erik Åsbrink är en kappvändare för att han avgick ur den socialdemokratiska regeringen?

Ärlighet vara längst?

Vilket liv! sa...

Tänker främst på att Åsbrink är sosse och att han därigenom borde ha svårt att acceptera de förändringarna som regeringen driver igenom när det gäller socialförsäkringssystemet. Nu blir han ju rätt så förknippad med nydaningen...han kanske inte har nåt emot det iofs...

Men jag kanske istället borde säga att som fullblodspolitiker tar man de uppdrag man får - inte de uppdrag man brinner för, eller?

Anonym sa...

Det gäller nog ALLA människor - fört den egna försörjningen/livsstilen SEN "det man brinner för". Har man tur kan man kombinera, men det gäller nog ingen människa sett över ett helt yrkesliv.

Så Erik är politiker i andra hand, och vanlig människa i första. Även om han inte fattar det själv...

Spiff sa...

Eller kan det vara så att hon bara tar tillfället i akt, att i propaganda-syfte föra fram sin egen och sitt partis politik?

Tyvärr är det ju så med politiker, speciellt sådana "till vänster" att dom alltid "rasar" mot s.k "orättvisor" hur logiska eller nödvändiga dom än är!

Aldrig har så många haft jobb. Aldrig förr har så få varit arbetslösa. är det detta hon kallar orättvist?

Sen råkar hennes förordnande vara slut i dagarna.
En tillfällighet att man då "hoppar av i protest"?!

Läs dagens Svd "tröttsam visa om rättvisa"
http://wwwc.svd.se/prenumerera/pdf_index.asp?nav=ledaren

Vilket liv! sa...

mop:
Du har nog rätt i det...(även politiker är människor...känns tryggt att veta ;-)).

Vilket liv! sa...

Johan:
Hm, du kan ha en poäng i det...att hon "smyg-progagerar" för sin egen politik/linje...Tanken har faktiskt inte slagit mig...

Skulle hon få ett förlängt förordnande, eller skulle hon få gå i alla fall?

Spiff sa...

Med ett så uttalat/ensidigt/enögt "rättvise patos" som hon visar, kanske alliansen inte befordrar just henne igen..

Läs även dagens Linda Skugge i expressen. Hon tar upp exakt det här..

Vilket liv! sa...

Tack - har läst den idag. Skugge skriver väldigt bra...