torsdag, december 13, 2007

Tänka fritt är stort men tänka rätt är större...

Idag meddelades det att den lärare, Fuat Deniz, som knivskars i tisdags avled imorse. Vad finns det egentligen att säga om det avskyvärda som inträffat? Hur kunde det inträffa? Vad är det som får någon att helt iskallt sticka kniven i en annan människa och sedan ge sig av från platsen - att inte stå för det man gjort och låta rättvisan ha sin gång?

Spekulationerna är i full gång om mordet på Fuat kan ha något med hans forskning att göra - han forskar om bl a folkmord. Rykten sprids lätt men när självaste SÄPO är inblandade så kan det kanske vara en uns sanning i det som sägs.

Jag läste själv vid Örebro högskola, som det hette då, på tidigt 90-tal och upplevde både högskolan och lärarna som kunniga inom sina ämnesområden och samtidigt som lite prestigelösa. Var jätteglad när högskolan "uppgraderades" till universitet och jag hoppas även i fortsättningsvis att de vågar och kan ha forskning som kanske kan tolkas som provocerande eller kontroversiell. Om forskningen inte är det - vad blir då kvar?


Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: