torsdag, januari 17, 2008

Det är faktiskt inget kul längre

Facebook har blivit riktigt tråkigt, tycker jag. I början var det väl rätt så kul - att "umgås" med vänner och bekanta. MEN - det tar sån tid och det är samtidigt lite segdraget så nu har jag faktiskt kommit över den här "hypen" om jag säger så. Det är helt enkelt för fjantigt och inte kul längre!

Man kan ju lägga upp bilder på det mesta och tydligen kan man göra mer än att bara lägga upp just bilder på sina barn "Med I Have Kids kan du visa upp barnen för kompisarna. Du skapar miniprofiler på barnen med fotografi och status. Du kan också berätta om barnets utveckling så att vännerna får följa första stegen och första orden. Om du har större barn kan du lägga upp deras veckoschema, samt hålla koll på vad dina vänners barn har för sig."

Men allvarligt talat, gott folk, vem f-n bryr sig om vad andras ungar har för veckoschema eller inte??? Dessutom tycker jag att man ska vara försiktig med att lägga upp bilder på familjen, och på barnen i synnerhet, med tanke på att Facebook tar sig friheten att "äga" bilderna. Det var ju någon debatt om det här för ett tag sedan under hösten....

Visst kan Facebook vara en kul grej att hålla på med men samtidigt tycker jag nog att det har blivit nästan som de här "Kompisböckerna" man hade i skolan. För visst sjutton är det en tävlan om vem som har mest "addat" mest vänner.....Vem har egentligen i verkliga livet typ 127 vänner???

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Monica sa...

Ja, visst var det roligast i början, men jag håller inte med om att det skulle vara någon tävling i flest vänner. Jag har just nu 288 personer på min lista, och det är allt från kollegor till gamla klasskompisar och sådana jag lärt känna via olika föreningar och sådant. Jag håller inte kontakt med dessa dagligen och det är det ingen som förväntar sig heller. Däremot vet jag var jag har dem när jag behöver ha tag i dem. Sedan skickar man saker och "leker" med de som man har lite mer regelbunden kontakt med.

Vilket liv sa...

Kan kanske hålla med om att det kan vara ett sätt att hålla kontakt med folk man inte inte sett eller träffat på länge.

Men tycker ändå att det är för mycket "skräp" på facebook....kan folk liksom inte fatta att det inte alls är kul med vampyrer....:-)