torsdag, januari 17, 2008

Svart som natten - ge dem en lykta!

Jag suckar flera gånger när Saudiarabien med dess strikta tolkning av sharia-lagen kommer på tal. FN har nu grillat och frågat ut dem kring och om kvinnors situation i landet. Saudierna slår dock benhårt fast att sharia-lagen står över alla andra lagar och konventioner "Sharialagar vinner över en FN-konvention om kvinnors rättigheter, slog Saudiarabien fast inför en FN-kommitté på torsdagen"- även konventionen om mänskliga rättigheter som de själva har ratificerat.

En kvinna är egentligen ett icke-väsen i Saudiarabien! Hon har inga som helst rättigheter eller möjligheter om hon inte har sin manlige förmyndares tillstånd..."Utan en mans samtycke kan inte en kvinna studera, få hälsovård, arbeta, gifta sig, driva företag eller ens få tag i en ambulans i en nödsituation". Vad finns det egentligen att säga om det här??? För mig är det är ett riktigt sjukt samhälle som de har skapat och som männen väljer att leva i. I och för sig har ju just männen alla rättigheterna och kvinnorna inga - och det kanske är just så som de vill att de ska vara. Perversa mansgrisar, säger jag bara!

Så som jag ser på saken kan ett land som Saudiarabien, till stora delar i alla fall, endast behålla sin variant av sharia-lagen och för övrigt fruktansvärt konservativa tolkning av religionen med hjälp av sina inkomster från oljeproduktionen. Skulle dessa kassakor sina rejält och den allmänna välfärden i landet minska tror jag att de är tvungna att omvärdera saker och ting. Såvida de inte vill ha det som i Afghanistan.....konservativt religiöst och urfattigt.....där samhällsutveckling knappt existerar.


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: