tisdag, januari 15, 2008

Vi är också med på tåget

Va bra att tiden förlängs med ytterligare några månader....är den spontana reaktionen. Vi kommer nämligen också att ansöka om avdrag för hushållsnära tjänster som det så tjusigt heter. Det är som bekant stor husrenovering på gång i nya huset med efterföljande storstädning...just nu är det byggdamm ÖVERALLT... Det kommer därför att kännas hur lyxigt som helst att köpa tjänsten "Flyttstädning" och slippa behöva hålla på själv med det - särskilt med två småttingar som ska vara med.

Alltså....jippie för avdragsmöjligheten när det gäller hushållsnära tjänster....

Andra bloggar om: , , , , , , ,

2 kommentarer:

Moppe sa...

Jag utgår från mig själv när jag tycker att denn areform missar målet - det är ju JUST NU jag vill att det ska vara billigare, inte efter att fogden om nästan ett år bestämt sig för att godkänna mina avdrag.

Här anser jag: Tillåt schablonavdrag med omedelbar verkan, och låt skatteverket justera de felaktiga transaktionerna istället för att godkänna de korrekta. Då kan jag betala det biliga priset nu, och skulle det varanåt fel med det så får jag betala i efterhand.

Vilket liv sa...

Absolut! Det vore det allra bästa! Med nuvarande systemet innebär det att vi får ta upp våra kostnader först vid nästa deklaration....

Kan det månntro vara så att man inte har hittat ett fullgott sätt ännu utan låter det hela vara lite tungrott o byråkratiskt i början?!...

Som sagt - tanken är bra men tillvägagångssättet drygt.