fredag, januari 18, 2008

Ännu ett stolpskott från Kd

Nu yrar de kära kristdemokraterna ännu en gång i nattmössan. De har nu som förslag att föräldrarna ska kunna spara en viss del av föräldradagarna - till och med dess att barnet fyller 18 år! Allt för att föräldrarna ska kunna ta ett större och bättre ansvar för sina ungdomar. Man vill med andra ord försöka råda bot på psykisk ohälsa inom ungdomsgruppen...Öhhh, säger jag bara.

Jaha, det låter ju bra på pappret men hur sjutton ska den vanlige föräldern kunna spara upp till 30 dagar av föräldraförsäkringen tills dess att barnet är 18 år? När det redan idag är svårt att få dagarna att räcka tills barnen kanske är en si så där 3-4 år.....

Vi snålar och sparar med föräldradagarna så gott vi bara kan men de kommer nog ändå bara att räcka tills Lillan är strax över 3 år - dvs. vi jobbar deltid för att kunna vara med ungarna lite med. Täcker då självklart upp med föräldradagarna (annars ryker ju SGI:n) som ju en efter en försvinner....

Ibland kan jag inte låta bli att förundras över vilka politiska hjärnsläpp som partierna kommer dragandes med. Är de ute efter billiga sympatipoäng, eller vaddå? På mig funkar det verkligen inte på - snarare tvärtom. Jag blir irriterad och förbannad när någon tror och (och indirekt) säger att jag ska spara föräldradagar tills ungarna blir tonåringar för att då eventuellt/vid behov kunna vara "tonårsledig".

Nej, tack till stolliga Kd förslag. Skärpning krävs och kliv ut i verkligeheten och sluta lev i er "gulliga, ulliga kärnfamiljsvärld".



Andra bloggar om: , , , , , , ,

4 kommentarer:

Mia sa...

Jag tycker att det är ett bra förslag och det är ju upp till varje familj att själva bestämma om de vill ta ut alla dagar de första åren, eller spara dagar för att använda även under tonårstiden. Även tonåringar behöver tid tillsammans med sina föräldrar.

Att detta förslag enskilt skulle råda bot på psykisk ohälsa är det ingen som tror, men faktum är att expertisen lyfter fram vikten och behovet av närvarande föräldrar för att minska den psykiska ohälsan bland barn och unga.

Vilket liv! sa...

Förslaget är bra - men bara på pappret. Visst är det upp till föräldrarna att spara dagar eller inte. Men frågan är i realiteten hur möjligt det egentligen är!

De allra flesta småbarnsföräldrar stressas idag över att barnen tillbringar långa dagar på dagis. Genom att använda sig av föräldradagarna och jobba deltid blir det dagarna på dagis kortare och mer tid tillsammans med familjen.

Att ens säga till en förälder "du kan ju spara föräldradagarna tills dess Kalle fyller 18" - är ju bara så förbenat löjligt.

Hur många barnfamiljer idag har möjlighet att avstå från föräldradagarna när barnen är små och istället spara dem tills de är tonåringar...? Inte särskilt många skulle jag tro! En riktigt typiskt förslag á "Bullerby-ideal".

Anonym sa...

Kan inte mödrarna ta hand om sina barn medan fäderna arbetar? Så slipper de att subventioneras av staten.

Fredde igjen

Vilket liv! sa...

Sist jag kollade behövdes både en kvinna och en man till att få barn...det krävs också två föräldrar att ta hand om barnen...såvida en förälder väljer att vara ensamstående...

Att vara en gift ensamstående förälder är bland de dummaste någon kan vara.