Enligt en undersökning visar det sig att arbetande mödrar mår som allra sämst när de ska ta hand om sina egna barn. "Under två veckors tid fick 173 föräldrar tio gången om dagen rapportera vad de gjorde just då, vilka de umgicks med och hur de kände sig, skriver Life & Style. Resultatet visade att arbetande mödrar mår som allra sämst under den tid på dagen då de tar hand om sina egna barn" .
Man kan egentligen fråga sig varför det är så här. För tydligen känner inte männen alls samma sak "Och deras missnöje är mycket större än deras makar känner i motsvarande situation". Hm, nu börjar det bli riktigt intressant minsann.
Varför känner kvinnorna ett sådant motstånd till att ta hand om sina egna barn? Kan det möjligtvis bero på något så enkelt som
- att de inte känner att de får uppskattning,
- att det är inte särskilt högt värderat i omgivningens ögon,
- att det är något som bara förväntas av dem att göra - för de är ju kvinnor och just kvinnor förväntas ta hand om familj och barn - dvs stå för markförsörjningen....
- att det helt enkelt är skitsnack att kvinnor har en s.k biologisk läggning till att ta hand om barn....
- m.m.
Och vad kan man egentligen göra åt situationen - för alla har ju rätt att må bra och trivas med livet. "Allra bäst mår både män och kvinnor när de umgås med vänner, jobbar ideellt eller studerar. Därför menar Peter Brown att föräldrar borde försöka få in en tredje dimension i vardagspusslet i högre grad; egen tid." Och så lägger vi in delad föräldraledighet i det här också så blir det ännu bättre, eller hur?!
Andra bloggar om: Barn, Familj, Kvinna, Föräldraskap, Föräldraledighet, Samhälle, Jämställdhet,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar