fredag, januari 11, 2008

Virrpannan Chavez

Men för sjutton gubbar - har inte Hugo Chavez någon som helst sunt förnuft i knoppen?! Han hävdar nu att Farc inte är terrorister "utan "riktiga arméer med territorium i Colombia och ett politiskt projekt"."!!!! Det är klart att de är terrorister - beväpnad gerillagrupp som för väpnad kamp mot ett land och dess befolkning och regering. Kan man kalla dem för annat än just terrorister?

Nu kan man ju såklart fråga sig om han har ett syfte med sitt uttalande - vill han framstå som Farcs beskyddare, vill han ha särställning som förhandlare mellan Farc och omvärlden, eller vad är han egentligen ute efter? Eller är det helt enkelt så att han försöker dra bort omvärldens ljus från sin tvivelaktiga politik i Venezuela? Frågorna är många - som alltid när det gäller Chavez.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

6 kommentarer:

Joakim sa...

Chavez är en Hitler i varande. Jag är livrädd för vad den galningen kan få för sig att göra. Som tur röstade man mot att han skulle kunna sitta för evigt men det hindrar inte idioten att göra något annat. En san komunist verkar det som, inte undra på att vänstermänniskor i svergie vurmar för honom.

Henry sa...

Jag är från Colombia, och har bland annat fly från deras våld från min land.
Detta grupp är riktiga terrorister, dem är Narcoterrorister. Dem spränger bomber i civil befolkningen,
dem kidnapar, dem kidnapar barn och gjort mordare av dem, dem våltar kvinnor och barn,
dem dödar civil befolkning utan att vara i strid, dem säljer och distribuerar narkotika, etc, etc.
Om detta är inte att vara terrorist... då vad är det, då?

Vilket liv sa...

Sannerligen en ljusglimt när venezuela sa nej till författningsändringen. Tror nog inte att Chavez hade förväntat sig det men det visar ju bara att han lever på en annan planet...

Och det är klart att Farc är terrorister - något annat är bara löjligt att påstå - Chavez har visat sig riktigt dum igen!

Christian sa...

Terrorist är inget annat än ett skällsord: det betyder väpnade styrkor som vi inte gillar.

Anonym sa...

Människan är "poco loco", minst sagt. Efter bråket med Juan Carlos, den spanska kungen , krävde han en "ursäkt" och hotade med att förstatliga de spanska bankerna i Venezuela om ursäkten uteblev....

Vilket liv sa...

christian:
Terrorister är ju människor eller grupper som tar till väpnad kamp istället för att gå den demokratiska vägen.

Typiskt för dessa terrorister är att de inte har någon som helst respekt för människors liv eller egendom - t ex kidnappningar som i Farcs fall. Majoriteten av alla som Farc håller fångna har kidnappats för att terroristerna vill ha ut pengar för dem.