fredag, oktober 30, 2009

Tragikomiskt

Jag upphör aldrig att förvånas över att vissa människor inte fattar att tåget har åkt ifrån dem. Att de faktiskt inte längre är önskvärda. DDR´s gamla first lady, Margot Honecker, är just en sådan person. När Tyskland snart firar 20 års jubiléet av murens fall så firar hon DDR statens 60 års jubileum och beklagar sig över att återföreningen har ägt rum! Snackar en massa skit om att arbetarklassen är förlorare osv.

Vad sjutton vet hon om det? Hon levde, som alla kommunistpampar gjorde (och fortfarande gör), i allra högsta välmåga. Behövde aldrig stå och köa efter livets nödvändigheter. Kunde komma och gå som hon ville i landet. Bestämde över folks väl och ve.

Nu lever hon i allra högsta välmåga i exil i Chile - trist att så många diktatorer tar och har tagit sin tillflykt till Sydamerika istället för att ställas inför rätta i sina hemländer för de brott som de har begått. Det är klart att fru Honecker inte är vit som snö - har man haft en ledande ställning i ett kommunistland har man definitivt nåt eller några saker på sitt samvete.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Länge leve DDR! Historien har många vändningar min vän. Oftast är det segrarna som skriver historien men när det vänder blir det de nya segrarna att skriva om den. !00 år är intet historiskt sett.

Kvinnorna hade det bättre i DDR, har träffat många i mitt yrke som numera vågar erkänna det.

Vilket liv sa...

Nix, DDR var ett röthål - precis som alla kommuniststater alltid är.

Instämmer dock i att kvinnorna hade en bättre ställning - t e x rätt till fri abort, familjerna hade tillgång till barnomsorg.

Men för övrigt - NEJ TACK till kommunism!

Antiliberal Antisosse sa...

Japp det är bara att gratulera! Honecker slår alla svenska politiker med ljusår.

Es lebe die Deutsche Demokratische Republik!