torsdag, oktober 29, 2009

Vissa är mer jämlika än andra

Fult! Det är riktigt fult och fräckt! Money talks kan man säga! Leksands hockeyspelare är, enligt dem själva i alla fall, värda så mycket mer än gemene man eller kvinna på gatan. "Lagets läkare Ronny Borelius har beställt vaccinet - något som han tycker är rimligt, säger han till DD". De får helt enkelt vaccinet före någon annan. "Samtidigt medger Borelius att det handlar om pengar, hockeylaget behöver ha friska spelare. Japp, det är alltså där skon klämmer. Det handlar alltid om pengar! Varför bry sig om spelreglerna då?

Vad hände med socialstyrelsens rekommendationer att barn, gravida, kroniskt sjuka och andra utsatta grupper skulle få vaccinet först? Kan inte se att man särskilt rekommenderar elitidrottare i egenskap av att just bara vara sportutövare att få förtur???? Såvida de inte faller in under de redan nämnda kategorierna såklart.

"I Leksands kommun har vårdcentralen ännu bara fått drygt hälften av de doser som man skulle behöva. Men när Leksand IF:s läkare beställde 50 doser till ”riskgrupper” hade vårdcentralen inget annat val än att leverera dem.

- Vi har ingen rätt att ifrågasätta en enskild läkares bedömning utan vi levererade doserna den 26 oktober, säger Karin Börsholm som är första linjens chef på distriktsläkarmottagningen på Leksands vårdcentral och som ansvarar för planeringen av vaccineringen av i kommunens invånare. Leksands kommun har vårdcentralen ännu bara fått drygt hälften av de doser som man skulle behöva. Men när Leksand IF:s läkare beställde 50 doser till ”riskgrupper” hade vårdcentralen inget annat val än att leverera dem.


Gör det här mig mer postitivt inställd till Leksands Hockeylag? Ger det laget positiv good will och bra PR? Nej, verkligen inte det! Det är uselt, riktigt uruselt!

Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Ola Fredriksson sa...

Vad spelar det för roll, att spelarna kommer före i kön?? Det är väl alltid så, att idrottsmän kommer före i alla köer!! Se bara hur fort de kommer intill när det gäller magnetröntgen! Vanligtvis får vanliga människor vänta i månader - idrottsfolk kommer direkt intill!
Ola Fredriksson, Vara

Vilket liv! sa...

Instämmer att idrottsfolket tycks ha en gräddfil in till sjukvården - även till den offentliga!

Frågan är om man tycker det är ok - jag tycker inte att det är det! Dags att belysa detta så att det uppmärksammas. Kan det bli en ändring på "snyltarna" då - ja, kanske.