torsdag, november 05, 2009

Ale - Bitter - Stout, eller vaddå?

Hm, jag kan verkligen sakna de genuina engelska pubarna med många år på nacken som man bara inte kan hitta i Sverige. Kopior blir sällan bra. Att beställa "a pint" är liksom inte som att beställa "en stor stark" utan där är det mer frågan om vilken sort man vill ha. Ska det vara Ale, Bitter, Lager, Stout osv.? Var och en har sin speciella karaktär.

Nu är jag ingen öl expert (men är gift med en CAMRA-medlem) så lite har jag plockat upp under åren. Gjorde pub quizen och fick faktiskt hyggliga 8 rätt! Vill varmt rekommendera att man provar några (bra) pubar som också serverar bra mat (inte bara fish´n chips) under Englands-besöket - kolla gärna CAMRA-guiden. Det ger en extra highlight till semestern.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

De svenska engelskinspirerade pubarna är väl iofs inte lika genuina som de i England. Men det är faktiskt många här i Sverige där du kan välja sådana ölsorter. Guinness tror jag de flesta har. I Stockholm brukar de normalt sett ha gott om även andra sorter.

Vilket liv sa...

Jo, utbudet har ökat på senare år på olika pubar. Även systembolaget har blivit bättre på att in riktigt goda engelska öl. Föredrar själv gärna en god stout, helst då en Murphys.

Men atmosfären....den kan bara inte återskapas :-).