tisdag, april 13, 2010

Att desperat gripa efter sista halmstrået

Det är precis vad katolska kyrkan gör just nu. Man inser att det inte går att mörka eller tona ner skandalerna kring alla övergrepp som sker eller har skett. Nu försöker man istället desperat få till något som ska likna en avledningsmanöver. För vad kan man annars kalla det som Påvens "utrikesminister" kardinal Tarcisio Bertone går ut med idag - att övergreppen inte alls har att göra med prästernas celibatet utan att det istället har att göra med homosexualitet!
" Många psykologer och psykiatriker har visat att det inte finns någon länk mellan celibatet och pedofili medan åter många andra har visat, enligt vad jag har blivit underrättad, att det finns ett samband mellan homosexualitet och pedofili, sade kardinalen vid en presskonferens i huvudstaden Santiago.
– Det är sanningen. Där finns problemet, sade kardinalen"
Det är oförskämt och skandalöst att han söker sådana här bortförklaringar - rena lögner - istället för att ödmjukt erkänna att katolska kyrkan är inblandad i ett stort "pedofilnätverk".

Den svenska katolska kyrkans pressansvariga, Maria Hesselgren, försöker sig på någon slags förklaring till vad kardinalen menade...
." Hon tror dock att kardinal Tarcisio Bertone kan ha syftat på en undersökning som gjordes i USA 2002, efter att en sexskandal inom den katolska kyrkan i landet hade börjat rullas upp.

– I vanliga fall är offren för övergrepp mot barn flickor mellan sju och tio år. Men inom den katolska kyrkan har brotten oftast begåtts mot pojkar i puberteten mellan 13 och 15 år. Det är ett otypiskt och märkligt beteende för pedofiler, säger Hasselgren som tror att det kan ha varit mot den bakgrunden som Bertone uttalade sig.

Den katolska kyrkan bör nu i stället "fundera över" makt och sex, säger Maria Hasselgren. Hon säger att de flesta av de barn som utnyttjats har gjorts det på institutioner av något slag.

– Det verkar vara något med den typen av miljö. Barnen är helt utlämnade till de vuxna som hamnar i en maktsituation som kan missbrukas."

Men det hela är, i mitt tycke, bara ett horribelt försök till att släta över något som är fundamentalt fel hos denna organisation. Det spelar ingen roll hur gamla barnen eller ungdomarna är eller om de är boende på institutioner eller ej. BARN SKA EJ UTNYTTJAS SEXUELLT! Hur svårt är det att begripa det??!!

Varför kan inte katolska kyrkan helt erkänna öppet att det har begåtts grova brott inom dess väggar och att högsta ledningen har velat mörka övergreppen?! Innan detta görs är förtroendet för organisationen obefintlig.

Det är dags för reformering och botgöring av kyrkan. Tyvärr styrs den av gamla män med värderingar som inte går i takt med tiden och vars människosyn inte skulle accepteras av världsliga organisationer och företag. Stackars Gud som dras i smutsen av dessa karlar med vanföreställningar om att de är förmer än andra. Och tyvärr är de ju anställda på livstid - av sig själva.


Läs även andra bloggares åsikter om , Homosexualitet, , , , ,

5 kommentarer:

gunnar1 sa...

Jag läser bara om pojkar som blivit offer. Varför inte flickor? Drar det katolska prästämbetet till sig markant fler homosexuella? Blir flickor offer för nunnor, är detta något som kommer? Jag bara undrar

Anonym sa...

Jag tycker det är viktigt att vi inte leker folkdomstol utan inser att alla misstänkta är att anse som oskyldiga tills motsatsen
bevisats i domstol.

Vilket liv sa...

gunnar1:
Ja, det är en bra fråga - är det bara pojkar som drabbats eller är det bara de som hittills vågat träda fram.

FVHC:
Man är oskyldig tills man är dömd - stämmer helt klart. Nu är det ju så att det inte är en enskild individ som hängs ut med namn och bild. Det är en religiös organisation där flera av dess företrädare har erkänt och där det finns dokumentation som visar på att övergreppen inte är/var okända men att man valde att titta åt andra hållet. Man valde att skydda sig själv och sin organisation och kasta offren åt sidan.

Erik sa...

Grejen med uttalandet från påvens högra hand är ju att det är avledande manöver, för att låna ett uttryck från det militära. Att kalla prästers övergrepp på pojkar för homosexualitet är ju inte mer relevant än att kalla övergreppen på flickor för heterosexualitet. Det är ju pedofili! Men dessa män i långa kaftaner har väl en väldigt begränsad kunskap i dessa frågor, och den insikt de besitter som vanliga dödliga förnekar de väl aktivt...

Vilket liv sa...

Erik:
Ha,ha, bra sagt!