tisdag, april 13, 2010

Britain goes east


Vallöften och valmanifest ger allt som oftast en intressant läsning. Det är ju faktiskt då som partiernas visioner kommer fram i ljuset och det är då väljarna får ta ställning till vad de gillar bäst, eller hur?

Storbritannien har en lång tradition av privata utförare inom många områden - men det betyder inte per automatik valfrihet för den större delen av massan. Visst finns det tjusiga privatskolor - som kostar skjortan och som egentligen bara är till för den lilla elit som har råd med hundratusentals kronor per skolår.

Nu blickar Tory-ledare, David Cameron, mot Sverige och den svenska modellen med skolpeng! Att ge föräldrarna valfrihet att låta sina barn få gå i skolor som de själva har valt. Han hoppas på det här viset få upp kvalitén på skolorna och utbildningssystemet.

Labour däremot vill inte att friskolorna ska få göra någon vinst och följer då samma linje som Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Sverige. Vänsterns trångsynthet är detsamma - oavsett land!

De tre partiledarna, David Cameron, George Brown och Nick Clegg, ska senare i veckan ".../torsdagskvällen är det dags för den första direktsända tv-duellen i brittisk valhistoria mellan huvudkandidaterna.." Det kommer att bli oerhört spännande att följa valupptakten i Storbritannien och se hur väljarna väljer den 6 maj.

Läs även andra bloggares åsikter om , Val, , , , ,

Swenglishman om British politics.

Inga kommentarer: