onsdag, april 07, 2010

Love is in the air

Kärlek är väl härligt. Men vad tycker omgivningen om att kollegor inleder en relation med en arbetskamrat? Det finns väl egentligen lika många åsikter om det här som det finns relationer. För min del är det helt ok om mina kollegor hittar sitt livs kärlek i någon annan kollega. Good for you!

Men det som jag verkligen är helt och hållet emot är att en anställd och chef på samma kontor har ett förhållande! Hur oetiskt är inte det egentligen? Tänk dig att den högsta kontorschefen (t ex inom en statlig myndighet) har ett förhållande med en utav dina kollegor - att de till och med är sambos?! Fy sjutton vad oetiskt!

Det är bara att inse att vissa inte har förmågan att tänka längre än näsan räcker. I det här fallet hänvisar han/de bara till att det inte finns någon som helst policy om att det inte är tillåtet för chefer och anställda att ha förhållanden med varandra. Men va sjutton - måste det alltid finnas en skriftlig policy om allting??!! Räcker det inte med sunt förnuft och en viss känsla för etik? Lägg till att paret i fråga vet om att det tisslas och tasslas bland de andra kollegorna som tycker det känns mycket olustigt att högsta chefen är sambo med en utav deras kollegor och att de dessutom jobbar på samma arbetsplats.

Vad är det nu man säger? - My way or the highway!


Läs även andra bloggares åsikter om , Kärlek, , , , ,

Inga kommentarer: