torsdag, april 08, 2010

Sommartider, hej, hej, Sommartider


Det börjar närma sig semestertider. Faktiskt. Nu handlar det i och för sig inte om att semestern står för dörren utan mer om att vi faktiskt har beställt färjebiljetter. Vi åker alltid ut i Europa sommartid med bil och husvagn och upplever en massa spännande saker.

Förra året provade vi för första gången att åka via Göteborg - Kiel med Stena Line och det kändes alldeles otroligt bra. Det var klockrent att köra ombord på kvällen och kunna äta en god middag, handla lite godis och sen få en skön nattsömn. På morgonen efter är man framme i Kiel och efter en härlig frukost kan vi få många timmars bra körning på Autobahn.

Förra året var vi nere i Istrien, Kroatien, och sedan drog vi vidare till Slovenien där vi stannade i ca 1 vecka. Sedan var det dags att röra sig hemåt och då styrde vi kosan till Tyskland, närmare bestämt Goslar. Tyskland är helt klart ett underskattat resmål - där finns hur mycket som helst att se och göra. Både för barn och vuxna och vi försöker alltid hitta någon ny och spännande del av Tyskland som vi inte har varit i tidigare. I år funderar vi på att besöka världsstaden Berlin. Och då vill vi bl a sikta in oss på det häftiga Tropical Islands som ligger söder om Berlin.

För oss som alltid är ute och husvagnssemestrar under sommaren är det nästan så att resan i sig är lika spännande och rolig som att komma fram till själva resmålet. Vi gör många stopp under resans gång och känner vi för att stanna lite längre på något ställe så gör vi det. Husvagn ger helt klart frihet.Läs även andra bloggares åsikter om , Istrien, , , , , ,

Inga kommentarer: