torsdag, juni 24, 2010

It´s just ain´t good enough!

En man våldtar och misshandlar sin exflickvän. Misshandlar och tar stryptag på henne som ger henne bestående hjärnskador. Han lämnar henne dessutom för att dö på ett fält.
"//...den grova misshandeln, som skedde på ett fält utanför Kristianstad, är att jämställa med "vårdslöst dödande".
För detta döms han bara till 12 års fängelse.

Jodå, Sverige är sannerligen fantastiskt!

Med tanke på att han bedöms vara fullt frisk - dvs han har INTE en psykisk störning - så tycker jag att man på fullaste allvar ska döma honom till livstid. Med tanke på att han dessutom tidigare är dömd för sexualbrott och misshandel så är det ju ännu mer anmärkningsvärt att han inte får ett längre straff än bara 12 år.

Det är för j-vligt att domen hänvisar till att han begick brottet mot sin exflickvän när han var "bara var" 20 år - hade han fyllt 21 så hade han dömts till 14 år. I hans fall borde det istället vara så att han döms till ett högre straff just för att han har begått ett sådan här grovt brott (och dessutom är dömd för misshandel och sexualbrott tidigare!) än att ge honom ett lägre straff. Helt feltänkt!

Den här killen borde inte få vistas ute i friheten överhuvudtaget! Lås in honom på livstid och släng bort nyckeln. Han är ju inte precis någon större förlust för samhället - inte med den kvinnosynen och brutaliteten.

Straffet är helt enkelt inte good enough!Läs även andra bloggares åsikter om Brott, Kvinna, , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett mordförsök och ett invalidiserat liv Emma skulle sluppit om vi inte haft mångkultur och massinvandring. Ett strukturellt problem. Det är fel på systemet. Casper/Fadi bör utvisas, ändra på lagarna.

Lars H

Vilket liv! sa...

Lars H:
Det handlar inte om vilket ursprung mannen har utan det handlar faktiskt om att han har begått ett fruktansvärt brott - om att han har begått en handling som han inte har rätt till. Hans ursprung är av noll betydelse!