torsdag, juni 25, 2015

Långweekend på hjul, del 2


Välkomnande grind med byns namn på
När dopet och fikat var avklarat var det dags för oss att åka vidare. Vi hade i förväg kollat in och bestämt oss för en dag på Ekehagens forntidsby, strax söder om Falköping. Vi kom dit vid 19-tiden och ställde oss på parkeringen som var helt tom. En helt ok ställplats inför morgondagens besök. Kostnad: 0 kr. När forntidsbyn är öppen finns tillgång till toaletter och vi såg också att det fanns dusch där.
Och så klart fanns det en geocache alldeles i närheten som vi loggade.

Alltid spännande att göra upp eld
Byn hade flera av dessa småhytter där det pågick olika aktiviteter. Man kunde laga mat, göra upp eld osv.

Ett äldre långhus som inte används idag

Forntidsbyn ligger fint vid vattnet och man kan paddla stockbåt vilket vi provade på att göra. Familjen tyckte det var riktigt kul och eftersom vi var där en veckodag hade vi nästan båtarna för oss själva. Vilken lyx!

Man kan paddla stockbåt vilket vi gjorde massor av. Jättekul!
Efter en hel dag fylld med aktiviteter var vi rätt så slutkörda och ville därför inte köra alltför långt den här kvällen. Vi kikade lite på kartan och såg att Skövde låg bra till så dit styrde vi kosan.  Vi hittade ingen bra ställplats så det fick bli incheckning på fina Billingens stugby och camping för 180 kr natten utan el. Hela området där campingen ligger är ett eldorado för motionärer - otroligt fina joggingspår, vandringsleder osv. Man hittar även fiskesjöar alldeles inpå knuten.

Kvällen var solig så vi tog en kvällspromenad och valde en kortare vandringsled som även råkade ha ett par geocacher längs med sträckan. En utav dem kunde vi logga men den andra kunde vi tyvärr inte hitta trots att vi letade en bra stund.

Dagen efter var dags att åka vidare igen och den här gången styrde vi kosan hemåt. Vi gjorde ett stopp vid Forsviks sluss och kikade på slussningen och tog även en promenad till Forsviks Bruk och fikade på Kafé Ada.

Forsviks sluss med fina grönområden alldeles intill ställplatsen

På den gamla tiden
Vi följde den smalspåriga järnvägen från sluss-/båtområdet till Bruket där vi gick omkring och kikade in i de fina bruksmiljöerna.


Skulptur vid slussen

Vi har haft några härliga fyra dagar på rull med husbilen. Vi har sett o gjort massor av saker, varit på ett jättefint dop av John och är nu fyllda av energi som gör att det faktiskt inte gör något att vi har semester senare än vanligt i år. Depåerna är välfyllda!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: