tisdag, september 25, 2007

Så sant som det är sagt

Ännu fortsätter diskussionen lite till kring det här med demokrati och yttrandefrihet. Nu börjar alltfler stå upp för rätten att fritt kunna publicera alster som inte alla tycker om eller delar. Bertil Torekull ger dessutom egna intressanta exempel på hur han själv har påtalats vikten av självcenser för de tidningar han själv varit ansvarig utgivare för.
Intressant läsning!


Andra bloggar om: , , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det är alltid lätt att plocka poäng på att "jag är för yttrandefrihet och muslimerna är emot" eller det klassiska "dom får ta seden dit dom kommer"
Ren populism från Torekulls sida.

Anonym sa...

Till anonym! Jaha, vilken tur att du kunde upplysa oss med färska ideer då. Populism eller inte, han har rätt. Yttrandefriheten går framför ALLT!

Mvh
Erik

Anonym sa...

Gillar inte allt Torekull framför, men nu har han helt rätt. Det finns tydligen folk som bara"kryper" och det är tråkigt. Vi måste ha rätt att säga sanningen och inte släppa över vår frihet att uttrycka oss till någon annan.

Robert Wictorzon sa...

Det är alltid lätt att plocka poäng på att påstå att nån plockar poäng på att "jag är för yttrandefrihet och muslimerna är emot" eller det klassiska "dom får ta seden dit dom kommer". Det är alltid lätt att plocka poäng på att anklaga nån för populism.

Is simplicity best, or simply the easiest?

Vilket liv! sa...

Frågan är som tidigare ENKEL. Vi har yttrandefrihet och man behöver inte alltid gilla det som sägs i debatter - men det betyder inte att de inte ska få säga det.

För vem har egentligen TOLKNINGSFÖRETRÄDE på vad som är politiskt korrekt att säga eller tycka??!!

Och givetvis gäller detta inte bara muslimer! Det gäller även andra politiska och religiösa grupper i samhället.

Anonym sa...

Som vanligt kan man vända på steken med ett par retoriska funderingar.

Jag blir både ledsen och kränkt när kristna och muslimska grupper likställer abort med mord.

Jag blir ledsen och kränkt när kristna och muslimer kallar homosexuellitet syndigt och onaturligt.

Ska riksdagen förbjuda dem att säga så i framtiden?

Hur mycket får man kränka för att få publicera i skrift?

Anonym sa...

Kära anonym. det handlar inte om simpla poäng eller populism. Man kan ju fråga sig vad du har för skrämmande syn på yttrandefrihet??? Även muslimer har rätt att säga vad dom vill i Sverige. Något som inte finns i alla muslimska länder. Och tar inte du seden dit du kommer??? usch vågar inte tänka mig hur odräglig du måste vara i andra länder. Du verkar tro att du vet bäst av alla.